Kamerautrustning (uppdaterat!)

Datum: 2013-01-05 Klockan: 23:39:00

KAMERAHUS:
 
Nikon D7000 
En helt underbar kamera. Att gå från D3000 till D7000 är ett stort steg, det är nu man märker hur mycket man saknat. Många knappar och rattar på kameran, för att komma åt alla inställningar DIREKT. Tillexempel - en ratt för bländare och en för slutartid, iso-knapp och en ratt under inställningsratten för olika fotolägen (fjärr/serie osv).
Skönt grepp till skillnad mot D3000 (väldigt litet på den). Hahaha okej vad kan jag säga mer än att den är underbar? 


Nikon D3000
Köpt januari 2010
lättanvänd kamera, perfekt kamera att utvecklas med. kan inte filma, men den tar riktigt fina bilder för att vara bland de billigaste (finns nu uppdaterad som d3100/d3200). Den har sina brister, men så mycket mer kan man inte förvänta sig av den. Har inte särskilt många knappar/hjul på kamerahuset, så istället måste man in i menyerna och leta. Inte så höga iso-tal, och på dom högre blir det lätt brusigt. 


OBJEKTIV:
Nikkor 18-55mm
Kitobjektivet. Inte det bästa, men använde det jättemycket tills jag köpte mitt 50mm. Exempelbilder: (klickbara)Sigma 70-300mm f/4-5,6
Köpte det i oktober 2010. Bilderna blir lätt överexponerade på autoinställningarna, men när man lämnar dom lägena bakom sig märker man att objektivet är rätt bra. Autofokusen är inte snabb och låter rätt mycket, däremot hittar den oftast rätt. Exempelbilder: (klickbara)


Nikkor 50mm f/1.8mm
Köptes sommaren 2012. Ett toppenobjektiv för den som vill ha ett allroundobjektiv. Visserligen inget bra objektiv då man vill zooma då det är fast brännvidd. Eftersom den största bländaren är 1,8 är det ett väldigt ljusstarkt objektiv, och dessutom får man fin bokeh-bakgrund. Inte speciellt dyrt, precis under två tusenlappar. Litet och lätt - sitter på kameran hela tiden!
Visserligen finns det ett till för ungefär 1000 kronor, men då krävs autofokus i kamerahuset (d3000 har ingen autofukus i kamerahuset). 
Exempelbilder (klickbara):
   

Nikkor 18-105mm
Objektivet som följde med d7000. Bättre än 18-55, eftersom man har möjligheten att zooma mer. Har inte fotat speciellt mycket med det, men kan ändå säga att det är helt okej!


BLIXTAR:
 
Nikon SB-400 (första bilden)
Följde med när jag köpte D3000. Ger ett mjukt och fint ljus. Går att vinkla uppåt. Har haft den rätt mycket, speciellt inomhus då belysningen varit dålig. 

Nikon SB-700 (andra bilden)
En helt suverän blixt! Går att styra ifrån kameran (alltså utan att dom sitter ihop). Är helt ny på allt vad nu blixtar innebär, men har exprimenterat en hel del, och det är jättekul! Huvudet går att vrida hur man vill. 


ÖVRIGT:
Nikon ML-L3
En fjärrkontroll som är helt okej (har ju inget att jämföra med haha). Har ibland problem med att nå kameran, men det gör inte särskilt mycket. Den har hållt sen januari 2011 (visserligen blivit borttappad väldigt många gånger). 

Reflexskärm 110 cm
denna.  Svart, vit, guld, silver och transparent. Jättebra vid porträttfotografering, både för att ta bort och lägga till ljus. 

König KN-TRIPOD40 
detta. Inte världens bästa stativ, men det fungerar. Börjar dock bli lite slitet eftersom jag använt det sen oktober 2010. 
 
Nikon Coolpix s8100
En rätt bra digitalkamera, som tar fina bilder då man inte har plats för systemkamera. 

-Motljusskydd x2
-Nikons kameraväska (2 objektiv + kamerahus)
 

NÄSTA INKÖP:
50mm
Reflexskärm
Macroobjektiv (detta)
Vidvinkel (kanske detta?)
stjärn-, uv- & macrofilter
 
Trackback