30/1

Datum: 2013-01-30 Klockan: 21:26:08

några veckor gammal bild

Onsdagar är rätt bra dagar eftersom vi har so, musik och slöjd. Och så är det kort dag också. Annars har jag inte gjort mycket. Igår efter skolan följde jag med Olivia hem och fikade, hade ont i magen hela kvällen sen eheheh.... Men kul hade vi iallafall! 

Ska duscha och packa nu, så hejdåååå!!

lugn dag

Datum: 2013-01-28 Klockan: 20:54:06

bilder från maddes och olivias instgaram...mar? instagrams? instgrammer?

Dagen har varit rätt så lugn. På engelskan skrev vi bokrecension som vi gjort typ en evighet (snart klaaaar!!!), på no:n drog vi en låda med massor vikter i (vet inte varför det var så nödvändigt) och sen hade vi inställd svenska. Då gick vi hem till sanni, fotade och så satt olivia och jag i köket klädda som på bilden. Sen i skolan hade vi matte, och bilden var OCKSÅ inställd! Så gick hem till sanni och spelade hay day. Nej men vi åt och skrattade en hel del med. Och spelade hey day. Fint sammarbete. 

Här hemma har jag tittat på harry potter (KOMPIZAR!!! PÅMINN MIG ATT LÅNA BÖCKER IMORGON OM JAG GLÖMMER) och tränat. JA lovisa har tränat. Hade så bra flyt tills jag blev sjuk och sen har jag sovit och ätit typ så kände att det var dags att börja igen. Bokade även biljett till glade ulle (detta är en rebus/gåta/ellervaddetheter) så den 27e mars står Madde, Olivia och jag där förhoppningsvis långt fram och om vi har tur och kanske köper lite för många biljetter var blir vi själva. 

söndag

Datum: 2013-01-27 Klockan: 21:20:05

från när jag fotade Olivia igår ↑

Idag har jag städat, äntligen kan jag gå över hela golvet utan att hoppa mellan alla kläder. Vaknade dessutom innan 10 (rekord nästan, för helger). Imorgon är det skola igen, så ska väl se till att sova snart. Eller nu. Nej men ska försöka fixa lite roligare inlägg, har massor ideer men är för lat för att genomföra dom ehehehehhh...

piano

Datum: 2013-01-25 Klockan: 21:11:12
bild från konfalägret år 2011
 
Nu är Olivia här, och ska sova över! Imorgon ska vi fota, så jaa, bilder kommer :D Har inte bloggat på några dagar, har pluggat/sovit/spelat flöjt. Annars har jag inte mycket mer att säga än att det är lite för kallt ute eftersom det blir is i håret. Hejdå. 

snölandskap

Datum: 2013-01-22 Klockan: 21:12:20
från helgen

Har verkligen varit min dag idag. 1. fick jättemycket gjort på engelskan 2. skrev halva krönikan på svenskan 3. jobbade flera sidor på matten. Älskar verkligen sånhär dagar! Hoppas det går lika bra imorgon. Nu ska jag leta fram något att ha på mig imorgon (jag måste åka till linköping - nuuuuu). Annars tar jag en sopsäck, kanske lite kallt men har hört att svart alltid ska fungera. 

måndag (en månad efter jordens undergång - lever fortfarande)

Datum: 2013-01-21 Klockan: 19:37:04

nyredigerat, har några bilder på lager nu för en gång skull!

Inget annat än en helt vanlig måndag idag. När jag kom hem gjorde jag pannkakor, annars har jag mest lyssnat på musik och fyllt på min weheartit med massor inspiration. Ska försöka somna tidigt ikväll, var så trött idag. VARFÖÖÖR måste bussen gå vid 7 för?!? Nä nu ska jag fortsätta skratta åt tråkiga youtubeklipp.

daniel wellington

Datum: 2013-01-21 Klockan: 15:32:00


southampton // bistrol // oxford // st andrews

Har velat ha en daniel wellington-klocka i evigheter, dom är så himla fina!! Bland det bästa är ju att banden är utbytbara, så man slipper välja ett. Men är alldeles för rädd om mina pengar.. Just därför är jag med i en tävling hos http://biancasss.blogg.se/ , där man kan vinna en klocka ifrån daniel wellington. Hoppas på att vinna!


hockey

Datum: 2013-01-18 Klockan: 23:19:00

Kvällen spenderades i cloetta center, där vi tittade på LHC-Frölunda. Frölunda vann på straffar, och det var faktiskt en riktigt  spännande match! (4-3) Hade nästan glömt hur kul det faktiskt är att gå på hockey.. Nu ska jag väl titta på film eller new girl, eftersom jag tittat på alla glee-avsnitt. Men inte många dagar kvar tills nästa kommer! 

kläder

Datum: 2013-01-15 Klockan: 19:36:09
 
spring
odd molly/saint tropez/bondelid/johnny bulls/ugg/h&m/dogeared/converse/gina tricot 

Himla fina saker. Ska ha åtminstone bondelidtröjan, jackan, jeansen och skorna från johnny bulls innan våren är slut. Faaaast är så snål så det återstår att se. Detta är iallafall sakerna som helst får flytta in i min garderob just nu!

apor

Datum: 2013-01-14 Klockan: 22:02:16

bild från kolmården i somras

Alltså har varken bilder eller händelser att blogga om.. Har iallafall filmat lite idag och ska filma lite till någon annan dag, är lite pepp på att klippa! Rätt kort skoldag idag, men så himla kaaallt?!? Efter skolan följde jag med Olivia hem, för första gången på flera veckor. Hade det iallafall jättebra som vanligt ♥
Nu är jag arg på mig själv, en tröja jag tänkt beställa tog slut, var såhäääär nära på att göra det igår. Hoppas den kommer in igen! Annars måste jag väl sova nu, så jag orkar morgondagen!
 

sommarbild

Datum: 2013-01-12 Klockan: 23:19:00

från sommaren 2011

Idag har det varit en väldigt händelselös dag. Är iallafall helt frisk nu vilket är jätteskönt (eller ja, lite förkyld såklart). Imorgon tänkte jag gå ut och fota lite, var ett bra tag sen. Problemet är att jag har ungefär noll inspiration.. Kvällen spenderades med familjen framför tvn, och nu är det dags att sova. Men har fastnat på massor hemsidor, är så himla shoppingsugen just nu..


tionde januari

Datum: 2013-01-10 Klockan: 22:51:31
Den andra och sista bilden som inte såg konstig ut ↑

Äntligen är ännu en långsam dag slut. Fast tyvärr återstår det ännu en. Hade nämligen feber idag med, så får inte gå till skolan imorgon heller, även om jag hade velat. Men mår mycket bättre iallafall! Sorgligt nog kommer jag missa konfalägret imorgon, som jag längtat till ända sen i höstas. Såg nästan mer fram emot det än mot jul? Nä ska väl sova och se fram emot ännu en ensam och jättetråkig dag, hejdå!

kiss you

Datum: 2013-01-09 Klockan: 12:09:54
 

Kan nog nästan säga att det är deras bästa musikvideo hittills!
Eftersom jag sov så mycket på dagen igår blev det inte mycket sömn inatt. Vaknade vid 12 på natten, och halvsov lite. Min säng var så oskön, så vid 4 gick jag ner till soffan och la mig. Då fick jag äntligen sova lite! Annars mår jag rätt mycket bättre idag, fortfarande lite feber men ändååå.

Sämsta starten på terminen

Datum: 2013-01-08 Klockan: 20:39:42

Har nämligen blivit sjuk. Det jobbiga är att det inte direkt blivit bättre under dagen, utan mer tvärt om. Så idag har jag i stort sett bara sovit. Orkade inte ens sätta igång tvn.
Så imorgon stannar jag med hemma, jag som för en gångs skull VILL till skolan..

Alltså åh saknar sommaren så mycket just nu


ny design!

Datum: 2013-01-06 Klockan: 21:19:00
Kände att det var slut på julen, så nu är den designen borta. Även bakgrunden som jag enligt bloggen laddade upp i augusti. Men nu är det bra mycket vårigare. Försökte mig dessutom på att tona bakgrunden till en färg, som jaa, det vart nog rätt bra! Får se hur länge denna stannar nu då :D

FÖRE:



EFTER:
 
 

Kamerautrustning (uppdaterat!)

Datum: 2013-01-05 Klockan: 23:39:00

KAMERAHUS:
 
Nikon D7000 
En helt underbar kamera. Att gå från D3000 till D7000 är ett stort steg, det är nu man märker hur mycket man saknat. Många knappar och rattar på kameran, för att komma åt alla inställningar DIREKT. Tillexempel - en ratt för bländare och en för slutartid, iso-knapp och en ratt under inställningsratten för olika fotolägen (fjärr/serie osv).
Skönt grepp till skillnad mot D3000 (väldigt litet på den). Hahaha okej vad kan jag säga mer än att den är underbar? 


Nikon D3000
Köpt januari 2010
lättanvänd kamera, perfekt kamera att utvecklas med. kan inte filma, men den tar riktigt fina bilder för att vara bland de billigaste (finns nu uppdaterad som d3100/d3200). Den har sina brister, men så mycket mer kan man inte förvänta sig av den. Har inte särskilt många knappar/hjul på kamerahuset, så istället måste man in i menyerna och leta. Inte så höga iso-tal, och på dom högre blir det lätt brusigt. 


OBJEKTIV:
Nikkor 18-55mm
Kitobjektivet. Inte det bästa, men använde det jättemycket tills jag köpte mitt 50mm. Exempelbilder: (klickbara)



Sigma 70-300mm f/4-5,6
Köpte det i oktober 2010. Bilderna blir lätt överexponerade på autoinställningarna, men när man lämnar dom lägena bakom sig märker man att objektivet är rätt bra. Autofokusen är inte snabb och låter rätt mycket, däremot hittar den oftast rätt. Exempelbilder: (klickbara)


Nikkor 50mm f/1.8mm
Köptes sommaren 2012. Ett toppenobjektiv för den som vill ha ett allroundobjektiv. Visserligen inget bra objektiv då man vill zooma då det är fast brännvidd. Eftersom den största bländaren är 1,8 är det ett väldigt ljusstarkt objektiv, och dessutom får man fin bokeh-bakgrund. Inte speciellt dyrt, precis under två tusenlappar. Litet och lätt - sitter på kameran hela tiden!
Visserligen finns det ett till för ungefär 1000 kronor, men då krävs autofokus i kamerahuset (d3000 har ingen autofukus i kamerahuset). 
Exempelbilder (klickbara):
   

Nikkor 18-105mm
Objektivet som följde med d7000. Bättre än 18-55, eftersom man har möjligheten att zooma mer. Har inte fotat speciellt mycket med det, men kan ändå säga att det är helt okej!


BLIXTAR:
 
Nikon SB-400 (första bilden)
Följde med när jag köpte D3000. Ger ett mjukt och fint ljus. Går att vinkla uppåt. Har haft den rätt mycket, speciellt inomhus då belysningen varit dålig. 

Nikon SB-700 (andra bilden)
En helt suverän blixt! Går att styra ifrån kameran (alltså utan att dom sitter ihop). Är helt ny på allt vad nu blixtar innebär, men har exprimenterat en hel del, och det är jättekul! Huvudet går att vrida hur man vill. 


ÖVRIGT:
Nikon ML-L3
En fjärrkontroll som är helt okej (har ju inget att jämföra med haha). Har ibland problem med att nå kameran, men det gör inte särskilt mycket. Den har hållt sen januari 2011 (visserligen blivit borttappad väldigt många gånger). 

Reflexskärm 110 cm
denna.  Svart, vit, guld, silver och transparent. Jättebra vid porträttfotografering, både för att ta bort och lägga till ljus. 

König KN-TRIPOD40 
detta. Inte världens bästa stativ, men det fungerar. Börjar dock bli lite slitet eftersom jag använt det sen oktober 2010. 
 
Nikon Coolpix s8100
En rätt bra digitalkamera, som tar fina bilder då man inte har plats för systemkamera. 

-Motljusskydd x2
-Nikons kameraväska (2 objektiv + kamerahus)
 

NÄSTA INKÖP:
50mm
Reflexskärm
Macroobjektiv (detta)
Vidvinkel (kanske detta?)
stjärn-, uv- & macrofilter
 

gammal kamera

Datum: 2013-01-04 Klockan: 20:04:00


fotade och redigerade lite nyss ↑
Idag skulle egentligen olivia kommit hit, men eftersom ingen mår riktigt bra här hemma var det inte någon bra idé.. Så Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Städade iallafall, så nu kan man gå här utan att behöva titta vart man trampar. Ska börja tänka ut en ny bloggdesign nu när det är nytt år och allt, har nog kanske några idéer!
Annars ska kvällen spendaras som vanligt. Fast med godis för att det är fredag. 

musiken 2012

Datum: 2013-01-03 Klockan: 01:20:54



Joan Osborne – One Of Us  - Den sjöng vi på konfirationen. Även fast den inte alls är från 2012 måste den vara med på listan.
Psy – Gangnam Style (강남스타일) - En lista med musik som representerar 2012 utan gangnam style är inte komplett. Säkert en av världens populäraste låtar just nu. Dessutom dansade vi till den på julavslutningen!
Jedward – Your Biggest Fan - Inte heller från i år men ändå. Påminner mig om konserten och allt, lyssnade på den hela våren!
Stiftelsen – Vart jag än går - SOMMAR!!!! Nej men den spelades överallt hela tiden, så tror ingen missade den. Visserligen tröttnade jag på den rätt snabbt, men så blir det ju nästan alltid med låtar radion spelar fem hundra gånger om dagen
Loreen – Euphoria  - EUPHOOOORIAAAAAAAA WE'RE GOING U U U U UUUUP behöver jag säga mer?
Glee Cast – Don't Stop Believin' - Eftersom halva november och hela december (varenda kväll jag varit hemma på lovet) har gått till glee-tittande måste den vara med. Har lyssnat miljontals gånger på den, eftersom det var den första glee-låten som hamnade i min spellista (direkt efter första avsnittet)
Norlie & KKV – Tröjan du hatar - Det var nog där någonstans låtarna på svenska blev bättre och bättre!!

Detta var bara några av låtarna i listan. Kan ju inte direkt säga att jag älskar alla som finns med, men ändå är dom liksom 2012. HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR finns hela listan!





2013

Datum: 2013-01-02 Klockan: 00:10:24
1 / 2 / 34

Nytt år. 2012 har gått riktigt snabbt, eller iallafall den andra halvan av året. Igårkväll syntes fyrverkerierna från både mjölby, strålsnäs & boxholm och massor ställen häromkring, så det var inte jättenära men fint ändå. 2013 är alltså året jag ska sluta grundskolan, och börja i en ny klass i en ny skola i en ny stad. Känns konstigt. 

Annars har jag inte gjort mycket idag. Just därför ägnade kvällen till träning. Var ute och sprang i typ en kvart, men det var kolsvart så sprang hem och körde några av träningssakerna på just dance istället. Och var faktiskt helt slut efteråt, roligt dessutom! :D Nu kan nu nästan gissa vad jag ska göra (kolla glee...) det har blivit standard. 
 


 


RSS 2.0